WACOM & mozaBook – solutii pentru invatamant la distanta

De ce hardware au nevoie profesorii?

Un PC sau Mac si o conexiune la internet acopera nevoile de baza pentru a crea o sala de clasa virtuala. Pentru cursurile online, pentru obiecte sau subiecte cu grad mai ridicat de interactivitate care se bazeaza foarte mult pe grafice sau formule, schite si vizualizari, cum ar fi matematica si stiintele, o tableta grafica sau un monitor interactiv poate fi o completare foarte utila la configuratie.


Tabletele interactive Wacom sunt intuitive, usor de utilizat si de conectat la orice computer (Mac, PC, Android). Este ca si cum ai lucra cu medii clasice de predare, cum ar fi tabla de scris sau retroproiectorul. Datorita coordonarii naturale mana-ochi, utilizatorii noi se adapteaza rapid la aceasta.

 

Wacom One 13 sau Wacom Cintiq 16 sunt monitoare interactive cu preturi accesibile. Daca pe langa controlul cu stylus fara fir si fara baterii este nevoie de functionalitate multi-touch sau de o rezolutie mai mare, Cintiq Pro 16, Cintiq Pro 24 sunt perfecte. O alternativa mai accesibila este tableta grafica Wacom Intuos, dar in cazul acesteia, adaptarea scrierii de mana si coordonarea pot dura putin mai mult decat cu un monitor interactiv.


In timpul predarii, pentru a face cursul mai interactiv, profesorii pot folosi functionalitatile stiloului electronic pentru:

  • indicarea si evidentierea pasajelor importante din curs
  • scriere de mana si adnotare
  • creare de grafice, scrierea formulelor
  • schitare, desen

De ce hardware au nevoie elevii (studentii)?

Elevii (studentii) vor avea nevoie doar de un laptop sau computer cu boxe si microfon, precum si acces la internet pentru a se alatura clasei virtuale.

 

Cei creativi, care indragesc desenul, ilustratia, sau editarea de fotografii si filme, vor aprecia posibilitatile pe care le poate oferi un monitor interactiv precum Wacom One 13, sau pentru cei cu buget mai mic, una din tabletele grafice WACOM din gama Intuos .

Vezi produsele Wacom

Din punct de vedere software, pe langa platformele de conectare la distanta puse la dispozitie de Microsoft, Google, Zoom, va supunem atentiei varianta de la mozaBook , software educational prin care cadrele didactice pot crea caiete sau transforma manualele folosite in clasa, in manuale digitale in cativa pasi simpli. Caietele si manualele digitale pot fi imbogatite cu imagini, desene integrate si o varietate de continuturi interactive (modele 3D, videouri educationale, materiale audio, imagini) precum si cu fise de lucru personalizate, create cu ajutorul editorului de teste integrat in mozaBook. mozaBook are peste 100 de aplicatii tematice care faciliteaza intelegerea si aprofundarea programei scolare. Intrucat aplicatia suporta functii specifice touchscreen , iar interfata poate fi adaptata la dimensiunea dispozitivului, ea poate fi folosit a atat pe tabla interactiva (pentru variantele de predare din clasa) , cat si pe tableta

 

Pana la 15 Iunie 2020, accesul la aceasta aplicatie este gratuit

 

Mai multe detalii despre aplicatia mozaBook gasiti aici

Pentru detalii suplimentare sau pentru a obtine codul gratuit de activare a aplicatiei mozaBook , va rugam sa contactati echipa MGT la adresa vanzari@mgt.ro

Urmareste-ne pe facebook linkedin youtube